Φιλοξενία ιστοσελίδων στην Ελλάδα

Φιλοξενία ιστοσελίδων στην Ελλάδα

Η φιλοξενία ιστοσελίδων στην Ελλάδαgreek hosting – είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση για κάθε εν ενεργεία webmaster. Οι υπηρεσίες διαδικτύου στη χώρα μας γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθηση τα τελευταία μόλις χρόνια και δεν απέχουν πολύ οι εποχές, που όλοι οι έμπειροι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων αγόραζαν web hosting από εταιρείες του εξωτερικού καθώς οι Ελληνικές υπηρεσίες δεν ήταν ακόμα τόσο ποιοτικές και οι τιμές ήταν ιδιαίτερα αυξημένες!

 

Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και με σημαντικά εξελιγμένες υποδομές σε δίκτυο καθώς και δημιουργία νέων datacenters, το ελληνικό web hosting είναι πλέον η κορυφαία επιλογή για κάθε ιδιοκτήτη ιστοσελίδας – από μια μικρή προσωπική στατική σελίδα μέχρι μεγάλα portals και ηλεκτρονικά καταστήματα.

 

Οι υποδομές στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα υπάρχουν πλέον 2-3 αξιόλογα datacenters που φιλοξενούν παρόχους web hosting. Οι εταιρείες hosting νοικιάζουν το δίκτυο και τοποθετούν τους δικούς τους σέρβερς στο datacenter ή νοικιάζουν απευθείας κάποιον σέρβερ. Τα ελληνικά datacenter διαθέτουν απευθείας διασύνδεση με όλους τους Ελληνικούς παρόχους isp καθώς και σύνδεση με τους αντίστοιχους του εξωτερικού. Οι υποδομές τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ και το επίπεδο των υπηρεσιών είναι σε πολύ ανώτατο επίπεδο.

 

Γρήγορο Ελληνικό hosting

Η φιλοξενία μιας ιστοσελίδας σε Ελληνικό δίκτυο, θα αποφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στη ταχύτητα της σελίδας σας ειδικά εάν οι περισσότεροι επισκέπτες σας είναι από την Ελλάδα. Οι χρόνοι ping θα είναι πολύ μειωμένοι ενώ η ιστοσελίδα σας θα φορτώνει άμεσα, δίχως καμία καθυστέρηση – με μοναδική προϋπόθεση να βρίσκεστε σε μη overloaded server.

 

Τι γίνεται με τις εταιρείες που θέλουν web hosting

Όσες εταιρείες επιθυμούν να μεταπωλήσουν υπηρεσίες hosting – να αποκτήσουν δηλαδή ένα πακέτο reseller hosting, τότε το Ελληνικό web hosting είναι η καλύτερη επιλογή γι’αυτούς για αρκετούς λόγους. Πρώτον θα έχουν μια εταιρεία που θα μπορούν να μιλήσουν στη γλώσσα τους για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Ειδικά οι επαγγελματίες, θέλουν ανά πάσα ώρα και στιγμή να γνωρίζουν ότι μπορούν να έχουν υποστήριξη σε οτιδήποτε χρειαστούν, από την εταιρεία πάροχο. Φανταστείτε να έχετε την ιστοσελίδα σας σε έναν Αμερικάνικο π.χ. πάροχο και να χρειαστείτε κάτι σε support. Η συνεννόηση που θα έχετε θα είναι κατ’αρχήν σε άλλη γλώσσα και επίσης το level 1&2 support μπορεί να γίνεται οutsource ακόμα και στην.. Ινδία. Οπότε σίγουρα δε θα επιλυθεί τόσο γρήγορα το πρόβλημά σας.

 

Ένα ακόμα πλεονέκτημα όταν επιλέγετε reseller hosting στην Ελλάδα, είναι ότι μπορείτε να επισκεφθείτε κατ΄ιδίαν την εταιρεία που θα σας φιλοξενήσει και να την αναπτύξετε την ιδέα σας, έτσι ώστε να σας προτείνει τις καλύτερες δυνατές λύσεις για εσάς και την επιχείρησή σας.

 

Greek hosting αλλά ακριβό;

Ωραία όλα αυτά, αλλά μήπως το greek hosting είναι ακριβό; Όχι! Απεναντίας, η φιλοξενία σε Ελληνικό datacenter δεν είναι ακριβή καθώς τα κοστολόγια λόγω της ανάπτυξης δικτύων στη χώρα μας καθώς και τις διασυνδέσεις μεταξύ των isp, έχουν πέσει πάρα πολύ. Συγκεκριμένα, ότι κόστος είχε πριν χρόνια το web hosting στην Γερμανία για τις εταιρείες, είναι πλέον το ίδιο για hosting στην Ελλάδα. Και φυσικά τα πλεονεκτήματα του hosting στην Ελλάδα έναντι οποιουδήποτε άλλου hosting είναι ασύγκριτα περισσότερα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *