Αεροπορικά εισιτήρια με εταιρείες low cost

αεροπορικά εισιτήριαΑεροπορικά εισιτήρια με εταιρείες low cost

 

Τα τελευταία χρόνια έχουν μπει στη ζωή μας οι εταιρείες low cost ή αλλιώς εταιρείες χαμηλού κόστους. Τι κάνουν αυτές οι εταιρείες και τι αλλαγές έχουν φέρει στην πολιτική αεροπορία;

Εταιρείες χαμηλού κόστους λέγονται οι αεροπορικές εταιρείες που προσφέρουν αεροπορικά εισιτήρια σε χαμηλότερη τιμή απ’οτι οι ανταγωνίστριες εταιρείες και επίσης έχουν άλλους όρους και παροχές. Μπορεί να διαφέρουν τα όρια στις βαλίτσες, να έχουν διαφορετική πολιτική στο check in, άλλα αεροδρόμια προορισμού και αναχώρησης, πολιτική θέσης, κ.α. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά όμως..

 

Τι διαφορετικό έχουν οι εταιρείες χαμηλού κόστους και τι αλλαγές φέρανε στην πολιτική αεροπορία;

Οι εταιρείες χαμηλού κόστους φέρανε μια τεράστια αλλαγή : Κάναν την μετακίνηση μέσω αεροπλάνου προσιτή για όλους και όχι μια πολυτέλεια! Οι low cost εταιρείες, όπως είναι η ryanair, η easyjet, η wizzair και άλλες τόσες, προσπαθήσαν και κατάφεραν να περικόψουν κάποια έξοδα και έτσι να μετακυλήσουν αυτό το κέρδος προς τους πελάτες τους, με φθηνότερα αεροπορικά εισητήρια! Πως έγινε αυτό όμως; Πως αντέδρασαν οι άλλες εταιρείες;

 

Αυτές οι εταιρείες έχουν μια δική τους πολιτική, σύμφωνη πάντα με τους εκάστοτε νόμους και έτσι προσφέρουν πολύ περιορισμένες παροχές μαζί με το αεροπορικό εισιτήριο. Για παράδειγμα συνήθως δεν περιλαμβάνεται βαλίτσα στα εισιτήρια, πέρα από μια μικρή χειραποσκευή εως 10kg (ή 8kg ανάλογα την εταιρεία). Επίσης, θα πρέπει να έχετε κάνει checkin από το σπίτι σας και να έχετε εκτυπώσει το boarding pass ή να το έχετε περασμένο στο smartphone σας – εαν έρθετε στο αεροδρόμιο χωρίς αυτά, τότε υπάρχει ποινή γύρω στα 50€ αλλιώς σας απαγορεύουν να πετάξετε. Υπάρχουν κι άλλες αλλαγές όπως ότι δεν προσφέρουν, στις περισσότερες low cost εταιρείες, τίποτα δωρεάν πάνω στο αεροπλάνο όπως snack, café, νερό, αναψυκτικά. Όλα είναι επί πληρωμή! Τέλος, εαν θέλετε να διαλέξετε τη δική σας θέση, όπως π.χ. στο παράθυρο, τότε θα πρέπει να την πληρώσετε εξτρά!

 

Οι πιο γνωστές εταιρείες low cost

Στις πιο γνωστές στην Ευρώπη αεροπορικές εταιρείες που προσφέρουν φθηνά αεροπορικά εισιτήρια είναι η Ryanair με βάση το Δουβλίνο και η Easyjet που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια. Επίσης, υπάρχει η Wizzair καθώς και η Eurowings, θυγατρική της Lufthansa που δημιουργήθηκε ακριβώς για να καλύψει το κενό της εταιρείας στα εισιτήρια χαμηλού κόστους. Στην Ευρώπη, τα πιο πολλά δρομολόγια τα διαχειρίζεται η Ryanair – που συνήθως πετάει όμως από δεύτερα αεροδρόμια και όχι από τα μεγάλα τα κεντρικά της κάθε πόλης καθώς και η EasyJet που συνήθως πετάει από τα κεντρικά αεροδρόμια.

 

Προορισμοί από Ελλάδα

Από την Ελλάδα πετάνε τόσο η Easyjet,Ryanair όσο και η Wizzair. Η Ryanair έχει δρομολόγια σχεδόν από κάθε αεροδρόμιο της Ελλάδος, όπως Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Χανιά-Ρόδος-Σαντορίνη-Μύκονος. Από την άλλη η Easyjet εκτελεί πτητικό έργο από το αεροδρόμιο της Αθήνας, με οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια προς Λονδίνο.

 

Τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια των low cost εταιρειών

Οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια των εταιρειών χαμηλού κόστους κυμαίνονται από μόλις μερικά ευρώ, γύρω στα 6€ για ένα χειμερινό δρομολόγιο Αθήνα-Σαντορίνη ενώ πολλές φορές φτάνουν τις τιμές των κανονικών εταιρειών, χωρίς όμως τις αντίστοιχες παροχές! Εαν κλείσετε ένα δρομολόγιο 2 ημέρες πριν, σίγουρα θα σας κοστίσει σχεδόν το ίδιο με το να κλείσετε με μια εταιρεία που θα σας προσφέρει αρκετές παραπάνω παροχές. Όλα τα αεροπορικά εισιτήρια για όλες τις εταιρείες low cost, μπορείτε να τα βρείτε στο https://travelo.gr στη καλύτερη τιμή της αγοράς.

 

Γιατί να τις προτιμήσετε

Οι εταιρείες χαμηλού κόστους προσφέρουν την βασική μετακίνηση από το ένα σημείο στο άλλο, δίχως άλλες παροχές. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς καθώς προσφέρουν ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια ενώ για τους περισσότερους ταξιδιώτες δεν τους ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι παροχές όπως δωρεάν καφές ή σνακ! Ιδιαίτερα εαν πετύχετε κάποιες από τις προσφορές τους, μπορείτε να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια από ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

 

Πως μπορείτε να κάνετε τη καλύτερη κράτηση

Η καλύτερη και πιο φθηνή κράτηση για τα αεροπορικά σας, μπορεί να γίνει online μέσω των διάφορων ταξιδιωτικών γραφείων. Το Travelo, το νο1 online site για αεροπορικά εισιτήρια στην Ελλάδα, προσφέρει τα πιο οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια απ’όλες τις εταιρείες – είτε low cost είτε κάποια από τις μεγάλες αεροπορικές. Πέρα από το Travelo, μπορείτε να δείτε και την σελίδα της airtickets εδώ όπου είναι η νο1 εταιρεία στα αεροπορικά low cost για την Ελλάδα.

Μέσω των πιο πάνω ιστοσελίδων, μπορείτε να βρίσκετε πάντα τις καλύτερες δυνατές τιμές στα αεροπορικά σας και να τα κάνετε επί τόπου κράτηση είτε μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας είτε μέσω κατάθεσης στο λογαριασμό των εκάστοτε εταιρειών.

Κάντε τη κράτηση σας με όποια εταιρεία σας συμφέρει και εκμεταλλευτείτε τις χαμηλές τιμές του entry booking!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *